Hem  »  Om Alverbäcks  »  Aktuellt i trädgården  »  Maj

Det här händer i trädgården under maj

I maj månad grönskar det för fullt i växthusen och i väntan på att försäljningen ska sätta igång har alla krukväxter och amplar chans att växa till sig lite mer ändå.

Samtidigt är det bra för de växter som har stått kruktätt fram tills nu att de får komma isär och glesas ut på borden. Då underlättas också vattningen genom att man kan köra med automatisk bevattning när väl krukorna hamnat på plats i odlingsrännorna. På samma sätt som krukväxterna glesas isär för att få mer ljus och plats att växa på, behöver också de stora amplarna som ännu inte hängts upp i taken och som står kvar på borden mer utrymme. Det får man genom att man ställer dem glest på borden.

Amplar hängs i taket
Det är nu som amplarna hängs upp i taket och en droppslang sätts ned i varje kruka (så att de kan vattnas med automatik och ej för hand). För att hänga upp amplarna används ett speciellt redskap som består av ett skaft med en träplatta som en hink är monterad på och i hinken sätter man ampeln som ska hissas upp i taket. Samma redskap används för att lyfta ned amplarna när de är färdiga att packas.

Vårplantor packas
Såhär dags på säsongen när det mesta i vårsortimentet är planterat är packningen ett viktigt arbetsmoment och det gäller att förse våra kunder med nypackade plantor av högsta kvalitet. Det första som vi packar bland alla vårplantorna är pelargon zonale och därefter fyller vi på med million bells, hängpelargoner, stora amplar m.m

 


Krukor med pelargon zonale grönskar i ett av våra växthus.

Amplar som inte får plats att hängas i taken får stå glest på odlingsborden.

Packning av pelargon zonale i plastflak.

Närbild på en kruka med pelargon zonale och den lila sorten Tango Lavender.

Här lyfts stora amplar ned från

taken som sedan packas i kartonger.

 
Odling av Pelargon Mårbacka.

Odling av million bells; här har krukorna glesats isär till sitt slutavstånd.
Bild på en av våra vackra mixamplar.