Hem  »  Om Alverbäcks  »  Aktuellt i trädgården  »  December

Det här händer i trädgården under december

Precis i tid till december månad ska ta vid är vi här på Alverbäcks klara med tulpan- och amaryllisplanteringen, vilket sedvanligt firas med glögg och pepparkakor. Det mödosamma arbetet med att plantera alla tulpanlökar är nu färdigt och nu stundar andra arbetssysslor i dess ställe som t.ex. plockning och packning av tulpaner.

Men innan den stora tulpansäsongen tar vid (från jul till påsk) ska vi inbringa lite julstämning här på företaget. För oss är veckan före första advent en väldigt stor försäljningsvecka, butikerna laddar upp med hyacinter och amaryllis inför första advent. Så det är veckan innan advent som julpulsen höjs hos oss. Det brukar vara en livlig vecka där mycket kan hända.

Parallellt med packningen av amaryllis och hyacinter kommer vi efter Lucia också börja att plantera julgrupper.

Nästa gång kommer aktuellt i trädgården att vara inriktat på tulpaner, eftersom januari månad är den tid då tulpaner börjar efterfrågas alltmer och tulpanförsäljningen sätter igång på alvar…


Drivningen av tulpaner börjar med att vi tar ut våra löklådor från kylarna och ställer ut dem på Växthusborden.

Tulpandrivning på nära håll. 

Tulpanpackning. Tulpanerna buntas ihop och slås sedan in i plast eller pappersark som fästs ihop med en informativ tulpanetikett.

Här har lådor med hyacintlökar plockats ut från kylarna
och ställts ut på borden för drivning i växthusvärmen

Packning av hyacinter.

 
 

 

 

Röd amaryllis ”Magnum”

 


Packning av amaryllis.